Over TC Teuge

Over tennisclub Teuge
Tennisclub Teuge werd in 1992 opgericht op initiatief van enkele enthousiaste mensen uit Teuge en de regio. In het toenmalige café De Zwaan werden noeste plannen gemaakt. En dat niet alleen: al snel gingen de initiatiefnemers over tot actie en aan De Zanden werden twee banen aangelegd. Al vrij snel gevolgd, dankzij de enorme aanwas aan leden, door een derde baan. De club werd eerst een afdeling binnen de omnivereniging Sportclub Teuge. In de huidige situatie is tennisclub Teuge een zelfstandige vereniging; al vanaf 2005.

Bij de realisering van de eerste twee banen werd in 1993 een oud noodlokaal van een basisschool op het complex geplaatst en zie daar: er was een prima kantine, die tot 2008 dienst heeft gedaan. Inmiddels staat er sinds 2008 een prachtig nieuw clubgebouw met alle faciliteiten die behoren bij een moderne sportclub.

Behalve uiteraard sportiviteit staat gezelligheid hoog in het vaandel van de club.
Belangstellenden worden op een gastvrije manier ontvangen door een tennisbuddy. Deze maakt je wegwijs binnen de club. Ook mogen aspirant-leden een tijdje vrij spelen om de club een beetje te leren kennen.
Ook kent de club een zogenoemd Match Point. Dat is een lid van het bestuur, dat leden aan elkaar koppelt, zodat zij altijd een tennismaatje hebben en niet verloren door de club dwalen.

Het hele jaar door organiseert de club diverse leuke toernooien. Veelal worden de finales afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd, waarbij de verschillende tennispartijen nog eens dunnetjes (of: dikjes) overgedaan worden.

Natuurlijk is er ook een flink aantal leden dat niet alleen recreatief wil spelen, maar mee wil doen aan door de KNLTB georganiseerde competities.
Het bestuur stelt hiervoor de nodige faciliteiten ter beschikking en de Teugse teams zijn inmiddels geduchte tegenstanders geworden in de regio en behalen mooie prijzen in de diverse competities.
Een niet onbelangrijk punt is ook de hoogte (liever gezegd “laagte”) van onze contributie. Onze contributie behoort tot de laagste in de wijde omgeving en dat proberen wij nog heel lang zo te houden.
Aan de club is een jonge talentvolle en enthousiaste tennisleraar verbonden. Met hem kunnen afspraken gemaakt worden over het bijspijkeren van uw tennisniveau.

Eigen sleutel
Door de leden wordt bijzonder op prijs gesteld, dat iedereen beschikt over een eigen sleutel van het complex. Dat maakt dat u op elk moment kunt spelen, wanneer u dat uitkomt. De sleutel geeft toegang tot de banen en een deel van de kantine (toiletten en kleedkamers). Alleen leden die bardienst draaien, beschikken over een sleutel, die ook toegang geeft tot de kantine.

Deze website biedt u op allerlei manieren informatie over tennisclub Teuge. Onder het kopje: Club info/bestuur vindt u namen en telefoonnummers van contactpersonen die u, indien gewenst, alle informatie kunnen verschaffen over tennisclub Teuge.

Hoe dan ook: Iedereen is van harte welkom op ons tenniscomplex aan de Zanden 96 in Teuge.